miercuri, 27 ianuarie 2016

Intalnire cu parlamentarii PSD din judet

          In data de 27.01.2016, la sediul PSD -BISTRITA, a avut loc intalnirea  parlamentarilor  din judet apartinand acestui partid, cu reprezentantii O.N.G.-urilor din Sistemul  National de Aparare Siguranta si Ordine Publica -(S.C.M.D.,  A.N.C.M.R.R., M.A.I., S.R.I., CULTUL EROILOR).  Principalele probleme discutate:
-Solicitarea de  respingere a  art.40 din O.U.G.57\2015 cu ocazia dezbaterii acesteia in parlament.
-Respectarea votului dat cu ocazia aprobarii in Parlament a Legii 223/2015 privind pensiile militare.
          Parlamentarii din judet ne-au asigurat de sprijinul lor.
          In zilele urmatoare va avea loc intalnirea cu parlamentariiP.N.L.
          Facem apel catre toate filialele din tara sa urmeze demersul nostru.
VA DORIM MULT SUCCES.

Biroul Operativ al Filialei Bistrita a SCMD

luni, 25 ianuarie 2016

SCMD - Departamentul Juridic: INCOMPETENTA? SAU DOAR REA CREDINTA?

In data de 10 .02 2016 laCERCUL MILITAR din garnizoana a avut loc intalnirea dintre cadrele in rezerva si retragere si comisia S.M.G..Au participat peste 200 de cadre militare in rezerva si retragere.Membrii comisiei au prezentat modul de aplicare a.L.223\2015,modificata conform O.U.G.57,art 40.S-a raspuns la intrebarile punctuale.
La intrebarea cine este autorul art.40 din ordonanta,ce scop se urmareste prin adoptarea acestui articol?,raspunsul se mai asteapta....
S-a reprosat lipsa transparentei din partea M.Ap.N privind modificarea L223\2015,ce specialisti are ministerul ,unde este demnitatea si probitatea morala a acestora?La elaborarea L223\2015 au sustinut un punct de vedere si dupa numai cateva luni se dezic.Chiar daca ministrul tehnocrat a dat un asemenea ordin,   cu argumente si simulari riguroase se putea convinge sa se renunte la aceasta umilinta.-a doua ,guvernul BOC prima si guvarnul CIOLOS.il copiaza.In  toate tarile membre N.A.T.O. -ARMATA SI REZERVISTII sunt tratati cu RESPECT SI DEMNITATE.La noi umiliti,tradati badjocoriti-pensii nesimtitesi altele.La  toate acestea,precum si la alte intrebari raspunsurile sa asteapta sa se primeasca  SINE DIE.S-AU LA PASTILE CAILOR.
   Ca o concluzie, intilnirea a avut aceleasi  desfasurare ca in celelalte garnizoane.
 Multumim tuturor participantilor.